Karanteenimonologi: Lateksi (2020)

undefined

Korona iskee Helsinkiin. Eino lähtee kesken työpäivän apteekkiin ostamaan kaikkea tarpeellista ja löytää itsensä pohtimasta isoja kysymyksiä.

Käsikirjoitus: Klaus Maunuksela
Ohjaus: Laura Mattila
Näyttelijä: Juho Uusitalo

Monologi kuunneltavissa Yle Areenassa.

Karanteenimonologit-podcast kuvaa aivan tavallista elämään täysin epätavallisissa olosuhteissa. Sarja koostuu kuvitteellisista kohtauksista, jotka kuvaavat arkisia tilanteita karanteeniolosuhteiden keskellä, koronavirusepidemiaan liittyviä ajatuksia ja tunnelmia, tulevaisuuden toiveita ja haaveita, suuria sekä pieniä hetkiä elämästä poikkeuksellisissa oloissa. Huolen ja pelon läpi kuultaa kuitenkin suurimpana toivo ja yhteyden kaipuu. Karanteeni on sarjassa sekä aihe että muoto. Koko ohjelma on tehty etätöinä, ilman yhtäkään live-tapaamista. Monologien käsikirjoitukset on tilattu suomalaisilta näytelmäkirjailijoilta ja käsikirjoittajilta, jotka ovat menettäneet tuloja koronavirusepidemian takia, ja näyttelijät ovat äänittäneet monologit omilla puhelimillaan.

Alkuperäiskonsepti: Antti Lehtinen
Tuotanto Yle Draama:
Matti Kajander, Pekka Savolainen, Elina Ylä-Mononen
Dramaturgit: Antti Lehtinen, Anne Nissinen ja Veikka Heinonen

%d bloggers like this: